Andivi Jonathan Sonkola

Jonathan Andivi Sonkola tog sin afgangseksamen i skulptur fra Takoradi Technical University i 2018. Som kunstner står han med et ben i en klassisk afrikansk stil, hvor han arbejder med masker og figurer. Med det andet ben træder han ind i en moderne form og fortæller historier med megen indlevelse.

Han nytænker materialet, og hvad man kan udtrykke med træ og metal. Jonathan Sonkola er en kunstner med både et meget stærkt - og et meget følsomt udtryk. Det vil blive interessant at følge hans kunstneriske udvikling i fremtiden.   

Jonathan Sonkola arbejder helst med træ og metal, og oftest i meget stor og ekspressiv skala. Når han arbejder, opstår der måske pludselig en ide, og han skriver den ned i en bog eller på et stykke papir for ikke at glemme den. Andre gange lader han træets strukturer og form guide sig til, hvad han skal udføre.

Hans teknik er assemblage, og han kombinerer træ og metal, oftest ved at skære i træet og derefter snitte metallet i endnu mindre stykker, for til sidst at forme den anden del af kunstværket med metallet.

Han fortæller, at træ og metal er to vidt forskellige materialer, som han prøver at kombinere for at skabe et kunstværk, der kan appellere til det individuelle i mennesket. Disse materialer fortæller os, at når forskellige mennesker samarbejder, kan de nå noget stort, noget smuk.

Hovedformålet med kunsten for ham er at bringe mennesker sammen for at lade os forstå, at ingen kan overleve alene. Vi har brug for støtte fra andre mennesker for at nå vores mål.

 

Peace and Security II, 2019, 92 x 86 x57 cm, træ og metal
Jonathan Sonkola med to af sine kunstværker: Bringing back memories / Bob Marley, 2019, træ og metal, 135 x 89 x 17 cm. og My Culture. 2019, træ og metal, 66 x 18 x 7 cm.
Boots, 2018, metal og reb. Solgt.
Protector, 2019, træ og metal, 49 x 163 x 31
The Eye. Inevitable pain. 2019, træ og metal, 80 x 136 x 36 cm.
Africa, 2019, træ og metal, 129 x 87 x 13 cm.