Fremmedartede hverdagsliv – andre kulturer

Ny udstilling med kunst af Roman Rickenbacker

Vi er alle en del af en bestemt kultur. Den vi fødes ind i, og som vi for altid vil bære med os, og det kulturfællesskab vi placeres i. På Mugeza Primary School i Bukoba i Tanzania er de mange albinobørn accepterede, og en del af et fællesskab, men udenfor skolens mure, er de sårbare. De udsættes for trusler og det, der er værre. Hovedparten af det omgivende samfund betragter dem som forkerte, men de er en del af kulturen, fordi der fødes så mange albinoer i Tanzania.

På byens marked ligner det ikke Coop, Meny eller Netto, når kvinderne går ud og handler med et barn i hver hånd, en på ryggen og en kurv på hovedet. Her er kulturforskellene tydelige. Lige som de er, når bålene tændes, og der brygges suppe eller steges rodfrugter i fri natur. Mennesker overalt i verden har nogle grundlæggende fællestræk, men vi er også uendelig forskellige i kraft af den kultur, vi vokser op i.

Nogle af de mange forskelle kan ses i den lille udstilling, som galleriet viser fra den 13. maj – 3. juni 2023. Billederne er malet af den unge Roman Rickenbacker fra Tanzania. Han går ud i byen og finder sine motiver i den hverdag, der omgiver ham. Hans kunst er farvestærk, udtryksfuld og fortællende.

Er af Gallery LMs specialer er kunst fra Afrika. På verdensplan er afrikansk samtidskunst et investeringsobjekt. Derfor er det her muligt både at støtte en ung kunstner på vej frem og gøre et godt køb ved at erhverve kunst af en ung lovende afrikansk kunstner.