Krig i Ukraine – set gennem børns øjne

En udstilling af tegninger lavet af ukrainske børn

590 børnetegninger fra forskellige regioner i Ukraine (Zashkiv, Truskavets, Disnianskyi District og Kiev) turnerer i år rundt i verden for at vise, hvordan krigen i Ukraine opleves, set igennem børns øjne. Et udvalg af tegningerne kan ses i Gallery LM i Viborg fra den 25. 2. 2023.

Udstillingen i Gallery LM i Viborg er måske sidste chance for at se tegningerne i Danmark. I begyndelsen af året var de 1 uge i Legoland. Lige nu er de udstillet i Stockholm, og efter Viborg skal de videre til USA, Tyskland og Frankrig.

Billederne er historie og virkelighed for hvert barn. Tegningerne viser deres drømme om sejr, og deres tro på en lys fremtid. Alle tegninger er dedikeret til forsvaret af Ukraine.

Det er håbet, at børnenes tegninger kan være med til at indsamle midler til oprettelsen af et rehabiliteringscenter i Kiev for sårede ukrainske soldater. Tegningerne er ikke til salg, men støttebeløb kan overføres via MobilePay eller en QR kode ved besøg i udstillingen. Man kan også støtte med henblik på at skaffe penge til papir, farver og blyanter til børnene.

Et udvalg af tegningerne vil senere på året indgå i en årskalender, der vil blive solgt til fordel for velgørenhed i Ukraine.

Initiativtagere til indsamlingen er ”Ukrainsk Sports Forening i Danmark” og ”Magiske Vinger”, der er en velgørende fond i Kiev.

Uden kunstner Maryna Putryas hjælp kunne udstillingen ikke vises i Gallery LM i Viborg. 

Udstillingen kan ses samtidig med en udstilling af Maryna Putrya.

Udstillingen kan ses fra den 25.2. 2023 – 15.4. 2023. Der er fernisering på udstillingen lørdag den 25.2. kl. 14 – 16.

Velkommen til to vigtige og interessante udstillinger!