NY KUNSTUDSTILLING LYSERØD og SORT

fra lørdag 1.10 kl. 11 – lørdag 12.11. 2022

Udstilling med kunstværker af Lene Smed Kjær og Anita Cudjoe

Kunstneren Lene Smed Kjær har produceret det gribende og fortællende kunstværk med den overordnede titel: Havde jeg været digter, havde jeg skrevet et digt…

Kunstværket, der består af 5 dele, er en installation, der tydeliggør tanker og følelser omkring et brystkræftforløb.

Konsekvensbehandlingen tager over – mister jeg også mig! Værket er en flaske med kemovæske og hår, der snor sig som en slange. Modfinder mod til at sætte ny kurs i storm, der består af 625 små skibe, foldet ud af originale sygejournaler.

Frygtjeg vil livet. Værket er en broderet dug med nogle af de mange tanker, der opstår i et sygeforløb. Håbdet er i sprækkerne lyset trænger ind, der er små firkløvere lavet af nummersedler fra sygehusets venteværelse.
Sårbarat stå tilbage, nærmest nøgen, hvor værket består af kunstnerens hår.

Lørdag den 8. 10. er LYSERØD LØRDAG, hvor Lene Smed Kjær kl. 11 introducerer sin installation. Entré 50 kr. går til Kræftens Bekæmpelse.

En af galleriets faste kunstnere – Anita Cudjoe – præsenterer nye malerier og digitale tryk, hvor motivet er lyserøde bryster og kvindekroppe.

I galleriets sammenhæng er Anita Cudjoe bedst kendt for sine miljøaktivistiske kunstværker, hvor hun dissekerer affaldsplast og skaber farvestærke fortællinger om plastiks uforgængelighed i miljøet, men Anita skaber også kunst, hvor hun sætter fokus på relationen og følelserne mellem mand-kvinde og moderskab. Et moderskab, der opstår i tæt relation mellem barn, bryst og moder.

Galleriets åbningstider er:

Onsdag kl. 13.30 – 16.30
Torsdag ( kun specialarrangementer kl. 17 – 20)
Fredag kl. 13.30 – 16.30
Lørdag kl. 11 – 15

Galleriet er altid åben efter forudgående aftale. Ring på tlf. 24 46 16 99.