Gallery LM

Gallery LM udstiller og sælger samtidskunst med kant. Fokus er på kunst, der visualiserer spørgsmål om identitet, og kunst, der reflekter samfundsspørgsmål af relevans for os alle.

En særlig niche indenfor galleriets virksomhed er kunst, der defineres som Trash art, dvs. kunst, der er lavet ud af genbrugsmaterialer. Klimaforandringerne og miljøspild har stor betydning for fremtiden, og det er vigtigt at kunstnere sætter fokus på at skabe kunst og skønhed ud af genbrug – med fordel for vores miljø.

Galleriet har en fast gruppe af kunstnere fra Ghana, men langsomt er galleriet ved at udvide sine udstillinger og kunstnerkreds til også at omfatte kunstnere af alle andre nationalitet. Den faste stab af kunstnere har alle gennemført uddannelser på anerkendte kunstakademier.

En gang om året sætter galleriet fokus på dygtige amatørkunstnere under konceptet: ”Amatør Professionel”. Denne lidt oversete gruppe af kunstnere, der ikke har modtaget en anerkendt kunstakademiuddannelse, men mangler faste steder at udstille.

Gallery LM er ejet af Lisbet Mogensen, dansk kunsthistoriker med mag.art. eksamen fra Aarhus Universitet. Hun har specialiseret sig i ghanesisk- og nordisk kunst, kunstkommunikation og kunstundervisning.

Hun har arbejdet på flere museer I København, bl.a. Statens Museum for Kunst, undervist ved Københavns Universitet, været kulturkonsulent i Ringkøbing, og arbejdet som museumsdirektør ved Skive kunstmuseum. Hun har bl.a. fulgt undervisning ved The Museums School, University of Leicester, UK. De sidste par år har hun arbejdet med samtidskunst på gallerier og udstillingssteder i Danmark.

Lisbet Mogensen har besøgt Ghana igennem de sidste 20 år og kender derfor Ghana særdeles godt.

Lisbet Mogensen
Lisbet Mogensen