Pamela Clarkson

Pamela Clarkson er I den unikke position, at hun står med et ben i både Ghana og Europa. Født britisk, gift med en ghaneser og bosiddende i både England og Ghana, formår hun at samle essensen af to verdener i sin kunst.

Pamela Clarkson arbejder mest med tryk, hvor hun frembringer en reliefeffekt, hvad enten materialet er krydsfinér, andet træ, linoleum, håndlavet papir eller fx tilfældigt fundne objekter. Udtrykket er elegant, smukt og ekspressivt.

Hendes arbejder udspringer oftest af noget hun har set eller oplevet, ofte først fortolket via en blyantstegning. Herefter udvikler hun billedet ved at tilføje og fravælge forskelligt materiale for at afprøve udtrykkets muligheder. Uanset om Pamela Clarkson arbejder i England, er på kunstnerophold i Holland eller Rumænien, er der spor af Ghana - direkte eller indirekte - i alle hendes kunstværker.

Hendes kunst er abstrakt, men øjet søger efter genkendelige former og associerer det fundne til personlige oplevelser og følelser. I forskellen mellem det mørke og det lyse skabes dybde og et reliefagtigt udtryk. Det tykke håndlavede papir tilføjer endnu en effekt af skønhed.

Der er nogle kunstnere, for hvem farven i deres værker er noget ganske særligt. De ejer en speciel evne til at finde ufattelig smukke farvekombinationer og en uovertruffen balance imellem de forskellige farvers lys og fylde. Sådan er det med Pamela Clarksons kunst. Så smukke farvesammensætninger, så anderledes tænkt, så unikt. Hendes kunstværker vil tilføre ethvert rum et særligt blikfang.

 

Stack, 2014, linoleum, relief pressure, 30 x 31 cm.
Look at you, look at me. Bellamystrat 8, 2016, linoleum, relief pressure, 28 x 27,5 cm.
Look at You, Look at Me. Bellamystraat 9, 2016, 28 x 27,5 cm
Corrugated, 2019, relief print, 70,3 x 50,4 cm.
Corrugated, 2019, relief print, 70,3 x 50,4 cm.
Look at you, Look at Me, Bellamystraat 3, 2016, relief print, 28 x 27,5 cm.
Look at You, Look at Mee, Bellamystraat 7, 2016, relief print, 28 x 27,5 cm.